Dünyaca ünlü mısır piramitleri çoğu insanın dikkatini çekmeyi başarmış ve gizem dolu özellikleriyle çok uzun bir zamandır dünyanın merak ettiği ve hakkında çokça konuştuğu bir harika haline gelmiştir. Hala çoğu sırrı çözülemeyen bu piramitler hakkında özenle derlediğimiz bu ilginç bilgilere göz atalım.
1- Mısır piramitleri, her biri 20 ton olan taşlardan inşa edilmiştir. Fakat bu taşlara ulaşılabilecek en yakın nokta, bu piramitlere yüzlerce kilometre uzaktadır.
Piramitlerle ilgili bilinenler göz önüne alındığında bu yapıların o zamanın teknolojisiyle yapılamayacağı bilinmekte ve bunların uzaylılar tarafından yapılmış olabileceği düşünülmektedir.
2- Piramit, hangi firavunun adına yapıldıysa onun bulunduğu odaya bir yıl içerisinde sadece 2 kez güneş ışığı girmektedir. Güneş ışığının girdiği günler, firavunun doğduğu ve tahta çıktığı günlerdir.
3- Piramidin içerisinde gömülen mumyaların yapısında radyoaktif madde yer aldığından dolayı mumyaları ilk bulan 12 bilim insanı bunu bilmedikleri için kanserden ölmüştür.
4- Piramitlerin yapısından dolayı, piramitlerin içinde ultrason, radar ve sonar gibi cihazlar çalışmamaktadır.
5- Piramitlerin içinde kirli su, bir şekilde arınır ve içilebilir duruma gelmektedir.
6- Piramitlerin iç mekanı yazın soğuk, kışın sıcaktır.
7- Piramitlerin içindeki süt birkaç gün taze kalır ve bu bekletilmenin ardından hiç bozulmaya uğramadan yoğurt haline gelir.
8- Piramitlerde kullanılan taş sayısını, piramitleri meydana getiren basamak sayısı ile çarpınca Dünya'nın Güneş'e olan yaklaşık uzaklığı çıkmaktadır.
9- Bitkiler, piramitlerin içinde çok daha hızlı büyür ve gelişir.
10- Piramidin içinde 5 hafta bekletilmiş su, bekletildikten sonra yüz losyonu olarak kullanılabilir.
11- Çöp kutusu içerisinde bulunan yemek artıkları, piramitlerin içinde etrafına hiç koku yaymadan mumyalaşır.
12- Kesik, yanık gibi yaralar piramitlerin içinde çok daha hızlı iyileşir.
13- Piramitlerin çoğu odasında ne olduğuna dair hiç bilgi yoktur. Araştırmacıların çoğu ya içinde kayboldu ya da aynı konumda dönüp durdular.
14- Piramitleri oluşturan basamak sayısı ile piramitlerde kullanılan taş sayısı birbirine oranlandığı zaman ortaya "pi sayısı" çıkar.
15- Dünya haritası düz olarak düşünüldüğü zaman, mısır piramitleri bu düz haritanın tam ortasında yer almaktadırlar.
Ayrıca "Dondurulan İlk İnsan 50 Yaşında" başlıklı yazıya buradan göz atabilirsiniz.
KAYNAKÇA
http://xn--ilginbilgiler-mgb.net/Misir-piramitleri-hakkinda-ilginc-bilgiler-171.html
http://www.dersimiz.com/bilimsel/Misir-Piramitleri-Hakkinda-Ilginc-Bilgiler-10421.html
Yorumlar
Yorum Gönder