Bilimin Açıklayamadığı 5 Doğa Olayı!

Hepimizin bildiği gibi bilim ucu bucağı belli olmayan koskocaman bir denizdir. Şimdiye kadar doğanın çoğu sırlarını açığa çıkaran bilim, hepimizi şaşırtmaya devam ediyor. Fakat geçmişte ve günümüzde bilimin de açıklayamadığı olaylar olmuştur. Doğanın tamamen kendi kendine meydana getirdiği bazı inanılmaz olaylar bilim tarafından açıklanamıyor. İşte bilimin açıklayamadığı 5 doğa olayını sizin için derledim. Aradıklarınız bu yazıda:

1- Mavi Güneş:


mavi güneş














1950'de "Mavi Güneş" olayı diye adlandırılan inanılmaz bir doğal olay İskoçya'nın Edinburg kentinde yaşanmıştı. Güneş bir süreliğine mavi bir renge bürünmüştü. Güvenlik kameraları tarafından belgelenen "Mavi Güneş" olayı sadece 5 kez yaşanmıştır ve 1950'den sonra günümüze en yakın tarihte tekrarlanan bu olay 14 Aralık 2006'da, Mısır'ın başkenti olan Kahire kentinde meydana gelmiştir ve bu olay sadece 15 dakika sürmüştür. Bilim adamları buna sebep olan etkenleri raporlarında açıklayamamışlardır.

2- Kara Güneş:

kara güneş













Sadece Danimarka'nın batısında, her ilkbaharda gün batımına yaklaşık yarım saat kala, milyonlarca kuş bir araya gelerek, gökyüzünde inanılmaz şekiller oluşturarak uçuyor.  Mart ayından Nisan'ın ortalarına kadar devam eden bu olayla ilgili olarak, her akşam gün batımına yarım saat kala bir araya gelen bu milyonlarca kuşun neden böyle davrandığını bilim net olarak açıklayamıyor.

3- Penitentes (Kar Oluşumu):

penitentes kar oluşumu














Yüksek rakımlı dağlarda oluşan bir kar formasyonu. Yakından bakıldığında güneşe doğru yükselen uzun ve ince bıçaklar  halinde, sertleşmiş kar ve buzdan oluşan yeryüzü şekilleridir. Penitentesler bir insan boyunda veya daha uzun olabilirler. Bu olay, bilim adamları tarafından güneş ışınlarının buzullara yansıması sonucunda oluştukları şeklinde açıklanıyor. Penitentes adlı bu olayın neden sadece bazı yerlerde meydana geldiği ise günümüzde hala gizemini koruyor.

4- Mammatus Bulutları:

mammatus bulutları












Dünyada nadir olarak gözlemlenebilen iklim olaylarındandır. Bilimsel olarak "mammatokümülüs" diye de adlandırılan bu bulutlar daha üstteki bulutların altında kesecik benzeri desenler oluşur. Bu oluşum genellikle çok şiddetli fırtına öncesinde meydana gelir. Bulutlar isimlerini "meme" sözcüğünden alırlar. Keseciklere "mammae" adı verilir ve bu aynı zamanda memeli hayvanlarda bulunan süt bezlerinin diğer adıdır. Bu bulutlar, kilometrelerce loplar şeklinde görülebilirler. Bu lopların çapı 1-3 km, boyları ise 0.5 km kadardır. Fakat bu loplar varlıklarını sürekli koruyamazlar. Bir lopun kendi varlığını koruma süresi 10 dakika kadardır. Bu bulutlar nadiren 15 dakika ile birkaç saat arasında varlıklarını sürdürürler. Bilim dünyası, bu bulutlarla ilgili pek doyurucu bilgiye sahip değil. Ve hala gizemini korumaktadırlar.

5- Kızıl Yağmurlar

kızıl yağmurlar, kırmızı yağmur








2001 yılında, 25 Temmuz'dan 23 Eylül'e kadar Hindistan'ın Kerala bölgesine yağan her yağmur kızıl renge sahipti. Hindistan hükümeti olaya el koyarak bu konu hakkında araştırma yapılmasını talep etti. Tahminlere göre Hint Okyanusu'nda oluşan mikroskobik kızıl yosunlar buna neden oldu. Ancak 2006'da araştırmalara devam eden 2 bilim insanı, aslında dünya dışı hücrelerin atmosfere karşı yarattığı bir tepkimelerin sonucunda bu yağmurların kızıla boyanması gerçekleşmiş olabilir. Fakat bu iki teori de doyurucu değildir, çünkü tamamen kanıtlanamamıştır. Yani bir teori olmaktan öteye gidememiştir.



KAYNAKÇA
http://www.hurriyet.com.tr/mavi-gunes-olayi-belgelendi-8741731
http://www.magender.net/bilimin-aciklayamadigi-gizemli-olaylar-mavi-gunes-kara-gunes/     
https://indigodergisi.com/2013/03/aciklanamayan-doga-olaylari/
https://eu3.proxysite.com/process.php?d=x5B99FqKUE9bjMLPUFPaj4pJJXxPnWJ5p4qHxSSCqPeoA2Cz&b=1&f=norefer
http://www.evrimagaci.org/fotograf/98/5644
https://eu2.proxysite.com/process.php?d=x5B99FqKUE9bjMLPUFPaj4pJJXxPnWJ5p4qawSeGveazBA%3D%3D&b=1&f=norefer
http://www.gizlidosyalar.com/2013/10/acklanamayan-doga-olaylarkzl-yagmur.html




Yorumlar

Sosyal Medyada Takip Et!